IKLAN

DAULAT TUANKU

DAULAT TUANKU

Raja-Raja Melayu

Raja-Raja Melayu

INILAH WASIAT RAJA-RAJA MELAYU

Wasiat RAJA-RAJA dan PEMIMPIN-PEMIMPIN MELAYU yang diperbuat 51 tahun dahulu semasa MERDEKA 31 OGOS 1957
“KAMI WASIATKAN kepada zuriat keturunankami 7 PERKARA yang mana jika kamubersatu padu dan berpegang teguhkepadanya selama itulah kamu akan selama sejahtera”
PERKARA SATU•
Kami namakan dan kami panggil akan dia, bumi yang kamu pijak dan langit yang kamu junjung, PERSEKUTUAN TANAH MELAYU (sekarang dikenali dengan nama Malaysia).
PERKARA DUA•
Kami isytiharkan dan kami simpan untuk kamu dan kami benarkan isytihar dan simpan, selain gunung-ganang tasik dan hutan simpan, TANAH SIMPANAN MELAYU sehingga nisbah 50%, selebihnya kamu rebutlah bersama-sama kaum yang lain.
PERKARA TIGA•
Bagi menjaga kamu dan melindungi anak-anak kamu harta hak milik kamu, kami tubuhkan REJIMEN ASKAR MELAYU untuk membenteraskan kekacauan dalam Negara dan ancaman dari Luar Negara.
PERKARA EMPAT•
Kami kekalkan dan kami jamin kerajaan dan kadaulatan RAJA-RAJA MELAYU memerintah Negara ini
PERKARA LIMA•
Kami tetapkan ISLAM ialah AGAMA PERSEKUTUAN
PERKARA ENAM•
Kami tetapkan juga bahasa kebangsaan ialah BAHASA MELAYU
dan
PERKARA TUJUH•
Kami amanahkan dan kami pertanggungjawabkan kepada Raja-raja Melayu untuk melindungi KEDUDUKAN ISTIMEWA ORANG MELAYU dan KEPENTINGAN SAH KAUM-KAUM LAIN. (kemudian ditambah kedudukan istimewa anak negeri SABAH dan SARAWAK.

Pilihan Juara WC 2010

03 Ogos 2009

APA NAK JADI!!!!


Mayat bayi dalam tandas sekolah
Wanita 30-an alami pendarahan teruk disiasat

SUNGAI PETANI: Mayat bayi perempuan dipercayai baru dilahirkan ditemui dengan keadaan kepalanya terperosok dan tersepit dalam mangkuk tandas di Sekolah Menengah Agama (SMA) Gurun, dekat sini, pagi semalam. Difahamkan, mayat bayi yang cukup sifat dan lengkap bertali pusat itu ditemui seorang guru wanita kira-kira jam 8 pagi.
Malah, sepasukan anggota bomba juga kelihatan berada di sekolah itu dipercayai untuk membantu memecahkan mangkuk tandas berkenaan bagi mengeluarkan mayat bayi malang itu-bharian.com.my

kucing-kalau dulu, sebut aje pasal pelajar sekolah agama, mesti kita respek abis sebab depa memang hebat. tapi la ni, bukan setakat masalah disiplin ajer, tetapi perangai dah sama taraf dengan syaitan!! kalau dah tahu buat dosa, pepandaila tanggung, tapi janganla dibunuh atau dibuang anak yang tak berdosa tu!! serah aje kepada mereka yang sanggup nak bela! ramai lagi pasangan suami isteri yang masih belum mempunyai cahaya mata, bagi aje kat depa..!! budak tu pun selamat, dosa pun tak bertambah!..

dosa hangpa, tanggung sendiri laa!!!

Tiada ulasan:

Catat Ulasan