IKLAN

DAULAT TUANKU

DAULAT TUANKU

Raja-Raja Melayu

Raja-Raja Melayu

INILAH WASIAT RAJA-RAJA MELAYU

Wasiat RAJA-RAJA dan PEMIMPIN-PEMIMPIN MELAYU yang diperbuat 51 tahun dahulu semasa MERDEKA 31 OGOS 1957
“KAMI WASIATKAN kepada zuriat keturunankami 7 PERKARA yang mana jika kamubersatu padu dan berpegang teguhkepadanya selama itulah kamu akan selama sejahtera”
PERKARA SATU•
Kami namakan dan kami panggil akan dia, bumi yang kamu pijak dan langit yang kamu junjung, PERSEKUTUAN TANAH MELAYU (sekarang dikenali dengan nama Malaysia).
PERKARA DUA•
Kami isytiharkan dan kami simpan untuk kamu dan kami benarkan isytihar dan simpan, selain gunung-ganang tasik dan hutan simpan, TANAH SIMPANAN MELAYU sehingga nisbah 50%, selebihnya kamu rebutlah bersama-sama kaum yang lain.
PERKARA TIGA•
Bagi menjaga kamu dan melindungi anak-anak kamu harta hak milik kamu, kami tubuhkan REJIMEN ASKAR MELAYU untuk membenteraskan kekacauan dalam Negara dan ancaman dari Luar Negara.
PERKARA EMPAT•
Kami kekalkan dan kami jamin kerajaan dan kadaulatan RAJA-RAJA MELAYU memerintah Negara ini
PERKARA LIMA•
Kami tetapkan ISLAM ialah AGAMA PERSEKUTUAN
PERKARA ENAM•
Kami tetapkan juga bahasa kebangsaan ialah BAHASA MELAYU
dan
PERKARA TUJUH•
Kami amanahkan dan kami pertanggungjawabkan kepada Raja-raja Melayu untuk melindungi KEDUDUKAN ISTIMEWA ORANG MELAYU dan KEPENTINGAN SAH KAUM-KAUM LAIN. (kemudian ditambah kedudukan istimewa anak negeri SABAH dan SARAWAK.

Pilihan Juara WC 2010

03 Ogos 2009

Menyusahkan Betul La!!!

mungkin ini lah dalangnya!! nak cari dalang sangat!!

Sejak kelmarin dulu, banyak pihak yang memperkatakan tentang demonstrasi yang diadaka
oleh pihak-pihak yang pendek akal dan tak der akal.
Pada kucing, semua ini menyusahkan kerana ia menghalang pergerakan penduduk warga kota dan menjejaskan perniagaan para peniaga yang berniaga di kawasan sekitar.
Kucing dengar, ada yang terperangkap di dalam SOGO hampir 2 jam dan ada juga yang terperangkap di dalam komuter. Kasihan kucing melihat mereka yang tidak terlibat, terpaksa menanggung kesusahan akibat sikap mereka yang tidak berakal dan memang tak der akal! Dan yang terbaru, kucing dengaq ada peserta demonstrasi yang masuk spital sebab eksiden, bas depa terbalik!! parah pulak tu!! siap mintak derma lagi konon nak bantu meringankan beban yang ditanggung!!
Tapi, bagaimana gantirugi kepada peniaga yang menanggung kerugian akibat tindakan peserta demonstrasi yang memang takder akal tu?!
Kucing sokong kenyataan PM, kalau nak berdemonstrasi buatlah di tempat yang tertutup, jangan buat dijalanan dan mengganggu orang lain. Klik di sini

kucing-demo la ni tidok supo mulo!!

Tiada ulasan:

Catat Ulasan