IKLAN

DAULAT TUANKU

DAULAT TUANKU

Raja-Raja Melayu

Raja-Raja Melayu

INILAH WASIAT RAJA-RAJA MELAYU

Wasiat RAJA-RAJA dan PEMIMPIN-PEMIMPIN MELAYU yang diperbuat 51 tahun dahulu semasa MERDEKA 31 OGOS 1957
“KAMI WASIATKAN kepada zuriat keturunankami 7 PERKARA yang mana jika kamubersatu padu dan berpegang teguhkepadanya selama itulah kamu akan selama sejahtera”
PERKARA SATU•
Kami namakan dan kami panggil akan dia, bumi yang kamu pijak dan langit yang kamu junjung, PERSEKUTUAN TANAH MELAYU (sekarang dikenali dengan nama Malaysia).
PERKARA DUA•
Kami isytiharkan dan kami simpan untuk kamu dan kami benarkan isytihar dan simpan, selain gunung-ganang tasik dan hutan simpan, TANAH SIMPANAN MELAYU sehingga nisbah 50%, selebihnya kamu rebutlah bersama-sama kaum yang lain.
PERKARA TIGA•
Bagi menjaga kamu dan melindungi anak-anak kamu harta hak milik kamu, kami tubuhkan REJIMEN ASKAR MELAYU untuk membenteraskan kekacauan dalam Negara dan ancaman dari Luar Negara.
PERKARA EMPAT•
Kami kekalkan dan kami jamin kerajaan dan kadaulatan RAJA-RAJA MELAYU memerintah Negara ini
PERKARA LIMA•
Kami tetapkan ISLAM ialah AGAMA PERSEKUTUAN
PERKARA ENAM•
Kami tetapkan juga bahasa kebangsaan ialah BAHASA MELAYU
dan
PERKARA TUJUH•
Kami amanahkan dan kami pertanggungjawabkan kepada Raja-raja Melayu untuk melindungi KEDUDUKAN ISTIMEWA ORANG MELAYU dan KEPENTINGAN SAH KAUM-KAUM LAIN. (kemudian ditambah kedudukan istimewa anak negeri SABAH dan SARAWAK.

Pilihan Juara WC 2010

18 Jun 2009

RM345 juta untuk CR7 ke Real Madrid..


Satu rekod dunia apabila Real Madrid sanggup membayar harga bakat CR7 untuk ke Real Madrid. Pada kucing, harga itu mungkin jauh lebih rendah untuk mengira bakat sebenar CR7. CR7 yang dibeli dengan harga 12 juta pound oleh Sir Alex Ferguson pada tahun 2003, sebenarnya mempunyai nilai yang jauh lebih tinggi daripada itu. Walaubagaimanapun, Sir Alex Ferguson bukan hanya sesuka hati menjual pemainnya. Selama 6 musim bersama MU, CR7 bukan sahaja telah mencapai segala-galanya namun sikap 'bintang' nya kadang-kala memeningkan Ferguson. Segala tindak tanduknya sejak musim lepas dengan kenyataannya yang mendakwa yang dia ingin berhijrah ke Real Madrid, telah menjadi duri dalam daging kepada pasukan MU keseluruhnnya. Dari pada pening memikirkan masalah CR7, lebih baik Ferguson menjualnya, dan Ferguson boleh membeli beberapa orang pemain yang boleh memperkuatkan pasukan MU untuk masa hadapan. Dan sudah semestinya telah menjadi sentuhan ajaib Ferguson, kesemua pemain yang diinginkannya akan menjadi buruan pasukan lain terutamanya Chelsea, Liverpool dan Manchester City.

Antara pemain yang menjadi intaian ialah Antonio Valencia, Franck Ribery, Vistor Valdez, Jose Moutinho, dan yang terbaru Rabin Van Persie..


kucing-tetap sokong MU..

Tiada ulasan:

Catat Ulasan