IKLAN

DAULAT TUANKU

DAULAT TUANKU

Raja-Raja Melayu

Raja-Raja Melayu

INILAH WASIAT RAJA-RAJA MELAYU

Wasiat RAJA-RAJA dan PEMIMPIN-PEMIMPIN MELAYU yang diperbuat 51 tahun dahulu semasa MERDEKA 31 OGOS 1957
“KAMI WASIATKAN kepada zuriat keturunankami 7 PERKARA yang mana jika kamubersatu padu dan berpegang teguhkepadanya selama itulah kamu akan selama sejahtera”
PERKARA SATU•
Kami namakan dan kami panggil akan dia, bumi yang kamu pijak dan langit yang kamu junjung, PERSEKUTUAN TANAH MELAYU (sekarang dikenali dengan nama Malaysia).
PERKARA DUA•
Kami isytiharkan dan kami simpan untuk kamu dan kami benarkan isytihar dan simpan, selain gunung-ganang tasik dan hutan simpan, TANAH SIMPANAN MELAYU sehingga nisbah 50%, selebihnya kamu rebutlah bersama-sama kaum yang lain.
PERKARA TIGA•
Bagi menjaga kamu dan melindungi anak-anak kamu harta hak milik kamu, kami tubuhkan REJIMEN ASKAR MELAYU untuk membenteraskan kekacauan dalam Negara dan ancaman dari Luar Negara.
PERKARA EMPAT•
Kami kekalkan dan kami jamin kerajaan dan kadaulatan RAJA-RAJA MELAYU memerintah Negara ini
PERKARA LIMA•
Kami tetapkan ISLAM ialah AGAMA PERSEKUTUAN
PERKARA ENAM•
Kami tetapkan juga bahasa kebangsaan ialah BAHASA MELAYU
dan
PERKARA TUJUH•
Kami amanahkan dan kami pertanggungjawabkan kepada Raja-raja Melayu untuk melindungi KEDUDUKAN ISTIMEWA ORANG MELAYU dan KEPENTINGAN SAH KAUM-KAUM LAIN. (kemudian ditambah kedudukan istimewa anak negeri SABAH dan SARAWAK.

Pilihan Juara WC 2010

30 Julai 2009

AUDI CUP

BOCA 1-MAN UTD 2
BAYERN 4 - MILAN 1

Semalam kucing tak berkesempatan melihat aksi MAN UTD menentang BOCA JUNIORS di 812, cuma sempat tengok BAYERN vs AC MILAN ajer. namun pagi tadi kucing bukak youtube, tengok klip game tu...siapa kata CR9 (no kat Real Madrid) aje yang boleh menghasilkan gol melalui tentangan percuma, ANDERSON pun boleh jugak...


dan aksi ANTONIO VALENCIA sememangnya kucing nanti-nantikan...sememangnya Valencia ini menjadi target jangka panjang SAF untuk menggantikan CR9..aksinya menjaringkan gol padang dari luar petak penalti sememangnya menakjubkan...kucing percaya, Valencia boleh memberi impak yang besar kepada jentera serangan MAN UTD nanti

kucing-tak sabar tunggu season baru EPL


Tiada ulasan:

Catat Ulasan