IKLAN

DAULAT TUANKU

DAULAT TUANKU

Raja-Raja Melayu

Raja-Raja Melayu

INILAH WASIAT RAJA-RAJA MELAYU

Wasiat RAJA-RAJA dan PEMIMPIN-PEMIMPIN MELAYU yang diperbuat 51 tahun dahulu semasa MERDEKA 31 OGOS 1957
“KAMI WASIATKAN kepada zuriat keturunankami 7 PERKARA yang mana jika kamubersatu padu dan berpegang teguhkepadanya selama itulah kamu akan selama sejahtera”
PERKARA SATU•
Kami namakan dan kami panggil akan dia, bumi yang kamu pijak dan langit yang kamu junjung, PERSEKUTUAN TANAH MELAYU (sekarang dikenali dengan nama Malaysia).
PERKARA DUA•
Kami isytiharkan dan kami simpan untuk kamu dan kami benarkan isytihar dan simpan, selain gunung-ganang tasik dan hutan simpan, TANAH SIMPANAN MELAYU sehingga nisbah 50%, selebihnya kamu rebutlah bersama-sama kaum yang lain.
PERKARA TIGA•
Bagi menjaga kamu dan melindungi anak-anak kamu harta hak milik kamu, kami tubuhkan REJIMEN ASKAR MELAYU untuk membenteraskan kekacauan dalam Negara dan ancaman dari Luar Negara.
PERKARA EMPAT•
Kami kekalkan dan kami jamin kerajaan dan kadaulatan RAJA-RAJA MELAYU memerintah Negara ini
PERKARA LIMA•
Kami tetapkan ISLAM ialah AGAMA PERSEKUTUAN
PERKARA ENAM•
Kami tetapkan juga bahasa kebangsaan ialah BAHASA MELAYU
dan
PERKARA TUJUH•
Kami amanahkan dan kami pertanggungjawabkan kepada Raja-raja Melayu untuk melindungi KEDUDUKAN ISTIMEWA ORANG MELAYU dan KEPENTINGAN SAH KAUM-KAUM LAIN. (kemudian ditambah kedudukan istimewa anak negeri SABAH dan SARAWAK.

Pilihan Juara WC 2010

23 Julai 2009

JUAL LA AYAM SAMA!!


BERKELIARAN


Beberapa pekerja mengutip sebahagian daripada 4,000 ekor anak ayam yang dilepaskan oleh penternak ayam daging di hadapan pejabat Jabatan Veterinar Johor di Nusajaya, semalam.
SEBANYAK 100 penternak ayam daging Johor membuat bantahan dengan cara melepaskan 4,000 ekor anak ayam di hadapan pejabat Jabatan Veterinar negeri di Kota Iskandar, Nusajaya, semalam.
Mereka mengambil tindakan itu kerana tidak berpuas hati terhadap masalah pembahagian insentif bantuan kegawatan ekonomi yang didakwa tidak telus.
Anak-anak ayam yang dilepaskan itu berkeliaran di sekitar pejabat veterinar tersebut sehingga menimbulkan gangguan serta suasana kecoh di kalangan kakitangan jabatan tersebut-utusan.com.my

kucing-memangla comel anak-anak ayam tu, tp juallah ayam sama pada pengguna...baru ada untung!! haha

Tiada ulasan:

Catat Ulasan