IKLAN

DAULAT TUANKU

DAULAT TUANKU

Raja-Raja Melayu

Raja-Raja Melayu

INILAH WASIAT RAJA-RAJA MELAYU

Wasiat RAJA-RAJA dan PEMIMPIN-PEMIMPIN MELAYU yang diperbuat 51 tahun dahulu semasa MERDEKA 31 OGOS 1957
“KAMI WASIATKAN kepada zuriat keturunankami 7 PERKARA yang mana jika kamubersatu padu dan berpegang teguhkepadanya selama itulah kamu akan selama sejahtera”
PERKARA SATU•
Kami namakan dan kami panggil akan dia, bumi yang kamu pijak dan langit yang kamu junjung, PERSEKUTUAN TANAH MELAYU (sekarang dikenali dengan nama Malaysia).
PERKARA DUA•
Kami isytiharkan dan kami simpan untuk kamu dan kami benarkan isytihar dan simpan, selain gunung-ganang tasik dan hutan simpan, TANAH SIMPANAN MELAYU sehingga nisbah 50%, selebihnya kamu rebutlah bersama-sama kaum yang lain.
PERKARA TIGA•
Bagi menjaga kamu dan melindungi anak-anak kamu harta hak milik kamu, kami tubuhkan REJIMEN ASKAR MELAYU untuk membenteraskan kekacauan dalam Negara dan ancaman dari Luar Negara.
PERKARA EMPAT•
Kami kekalkan dan kami jamin kerajaan dan kadaulatan RAJA-RAJA MELAYU memerintah Negara ini
PERKARA LIMA•
Kami tetapkan ISLAM ialah AGAMA PERSEKUTUAN
PERKARA ENAM•
Kami tetapkan juga bahasa kebangsaan ialah BAHASA MELAYU
dan
PERKARA TUJUH•
Kami amanahkan dan kami pertanggungjawabkan kepada Raja-raja Melayu untuk melindungi KEDUDUKAN ISTIMEWA ORANG MELAYU dan KEPENTINGAN SAH KAUM-KAUM LAIN. (kemudian ditambah kedudukan istimewa anak negeri SABAH dan SARAWAK.

Pilihan Juara WC 2010

06 Oktober 2009

Geli hatiku mendengarnya..HAHAHA!!Ini berita yang melucukan. Sedikit seram tapi kurang mencemaskan. Pelik tapi benar. Apa yang benarnya ? Yang benarnya ialah mereka benar-benar berhajat nak serang Negeri Sarawak dan Sabah di Pulau Borneo. Mereka mendakwa semua rancangan serta strategi telah siap disusun untuk menawan dan menakluki bandar-bandar utama di Sarawak dan Sabah.Siapa mereka itu ? Mereka ialah 1500 orang ahli yang menyokong pergerakkan yang diberi nama Benteng Demokrasi Rakyat atau nama singkatnya BENDERA.

Darpada 1500 orang itu, 300 orang daripada mereka itu dikatakan mempunyai ilmu kebal, maknanya lut senjata atau seperti jam tangan jenis yang kalis air. Mereka telah menetapkan tarikh untuk bergerak iaitu pada 08 September2009 ini untuk menggempur Sarawak dan Sabah melalui Pontianak dan juga dari Pulau Nunukan di utara Kalimantan.

Namun adalah difahamkan bahawa pergerakkan itu sebenarnya adalah satu pergerakkan yang diharamkan oleh kerajaan Indonesia, begitulah menurut Konsulat Indonesia di Kuching Rafail Walangitan.Sumber berita dari akhbar tempatan "Utusan Borneo" di Sarawak saya perolehi. Berita dibahagian depan akhbar Utusan Borneo hari ini 06-10-2009, Selasa."Tidak perlu gusar ancaman BENDERA 'serang dan takluk' Sarawak, dan Sabah.


kucing - Berita tentang perkara ini telah tersebar didalam beberapa blog sejak dari semalam. Ada yang memaklumkan bahawa pergerakkan BENDERA akan mulai berangkat pada 8 Oktober ini iaitu hari Khamis melalui pelabuhan di Surabaya, Indonesia. Dan dikatakan juga telah ada 10 orang daripada ahli itu berjaya meloloskan diri menyusup kedalam negara ini sejak kelmarin untuk menubuhkan "network" dikalangan para pekerja Indonesia yang bekerja dalam berbagai sektor di Malaysia.BENDERA juga menegaskan bahawa mereka telah berjaya menghubungi dan akan merekrutkan 1.45 juta pekerja Indonesia di negara ini.
Dakwa mereka Pekerja Indonesia yang telah berjaya dipengeruhi oleh BENDERA itu nanti akan dikehendaki untuk membakar semua tempat seperti asrama-asrama pekerja, kilang-kilang, pejabat-pejabat, setor-setor dan sebagainya yang terdapat ditempat mereka bekerja.

Lebih 60% kawasan sarawak dan sabah masih diliputi hutan tebal. mungkin depa ni nak berperang dengan gajah, harimau, singa, tapir, cipan dan sebagainya. Kemungkinan tu ada, tapi apa kita nak takut, depa 1,500 aje.


Tiada ulasan:

Catat Ulasan