IKLAN

DAULAT TUANKU

DAULAT TUANKU

Raja-Raja Melayu

Raja-Raja Melayu

INILAH WASIAT RAJA-RAJA MELAYU

Wasiat RAJA-RAJA dan PEMIMPIN-PEMIMPIN MELAYU yang diperbuat 51 tahun dahulu semasa MERDEKA 31 OGOS 1957
“KAMI WASIATKAN kepada zuriat keturunankami 7 PERKARA yang mana jika kamubersatu padu dan berpegang teguhkepadanya selama itulah kamu akan selama sejahtera”
PERKARA SATU•
Kami namakan dan kami panggil akan dia, bumi yang kamu pijak dan langit yang kamu junjung, PERSEKUTUAN TANAH MELAYU (sekarang dikenali dengan nama Malaysia).
PERKARA DUA•
Kami isytiharkan dan kami simpan untuk kamu dan kami benarkan isytihar dan simpan, selain gunung-ganang tasik dan hutan simpan, TANAH SIMPANAN MELAYU sehingga nisbah 50%, selebihnya kamu rebutlah bersama-sama kaum yang lain.
PERKARA TIGA•
Bagi menjaga kamu dan melindungi anak-anak kamu harta hak milik kamu, kami tubuhkan REJIMEN ASKAR MELAYU untuk membenteraskan kekacauan dalam Negara dan ancaman dari Luar Negara.
PERKARA EMPAT•
Kami kekalkan dan kami jamin kerajaan dan kadaulatan RAJA-RAJA MELAYU memerintah Negara ini
PERKARA LIMA•
Kami tetapkan ISLAM ialah AGAMA PERSEKUTUAN
PERKARA ENAM•
Kami tetapkan juga bahasa kebangsaan ialah BAHASA MELAYU
dan
PERKARA TUJUH•
Kami amanahkan dan kami pertanggungjawabkan kepada Raja-raja Melayu untuk melindungi KEDUDUKAN ISTIMEWA ORANG MELAYU dan KEPENTINGAN SAH KAUM-KAUM LAIN. (kemudian ditambah kedudukan istimewa anak negeri SABAH dan SARAWAK.

Pilihan Juara WC 2010

04 Oktober 2009

MU nyaris diabkan SUNDERLAND

Awal pagi tadi mungkin ramai (yang ramai pun penyokong MU aje) yang pakat-pakat bersengkang mata menonton perlawanan MU vs SUNDERLAND, sama ada dirumah ataupun di Nashmir, Kassim Mustaffa, Dinas atau sebagainya tak kesahlah apapun. Namun, kekecewaan timbul di hati kucing kerna pasukan yang begitu gah reputasinya dengan 11 kejuaraan EPL, manakala pa pemainnya yang bernilai ratusan juta pound, tidak dapat mengimbangi satu pasukan yang dianggap underdog pada musim ini. Sepanjang perlawanan tiada aksi yang menghiburkan, walaupun selepas darrent bent menjaringkan gol pertama, pemain MU bertali arus menyerang sehinggakan hampir 30 minit bola hanya berlegar di kawasan sunderland.
Suasana mulai berubah pada separuh masa kedua apabila dimitar berbatov menjaringkan gol penyamaan yang cukup cantik disebalik kritikan yang dilemparkan kepadanya. Pada jangkaan kucing, MU akan lebih mengasak pada separuh masa kedua, namun suasananya serupa sehinggakan semasa pengulas espn mengulas, dia mengatakan suasana di OT seperti di dalam gereja, amat suram, muram dan sunyi!!
Sememangnya MU menguasai permainan, namun kwanye jones menjaringkan gol kedua sunderland..sehinggalah kieron jones di buang padang akibat kad kuning kedua, moral pemain sunderland mulai merosot! Sehinggalah minit-minit terakhir perlawanan, asakan demi asakan menyebabkan tendangan patrice evra tertanpan kaki pertahanan sundeland anton ferdinand dan menerjah ke gawang sunderland!

Kesimpulannya - game semalam HAMPEH!!!

kucing-kedah kalah lagi 1-0 kepada pulau pinang

Tiada ulasan:

Catat Ulasan