IKLAN

DAULAT TUANKU

DAULAT TUANKU

Raja-Raja Melayu

Raja-Raja Melayu

INILAH WASIAT RAJA-RAJA MELAYU

Wasiat RAJA-RAJA dan PEMIMPIN-PEMIMPIN MELAYU yang diperbuat 51 tahun dahulu semasa MERDEKA 31 OGOS 1957
“KAMI WASIATKAN kepada zuriat keturunankami 7 PERKARA yang mana jika kamubersatu padu dan berpegang teguhkepadanya selama itulah kamu akan selama sejahtera”
PERKARA SATU•
Kami namakan dan kami panggil akan dia, bumi yang kamu pijak dan langit yang kamu junjung, PERSEKUTUAN TANAH MELAYU (sekarang dikenali dengan nama Malaysia).
PERKARA DUA•
Kami isytiharkan dan kami simpan untuk kamu dan kami benarkan isytihar dan simpan, selain gunung-ganang tasik dan hutan simpan, TANAH SIMPANAN MELAYU sehingga nisbah 50%, selebihnya kamu rebutlah bersama-sama kaum yang lain.
PERKARA TIGA•
Bagi menjaga kamu dan melindungi anak-anak kamu harta hak milik kamu, kami tubuhkan REJIMEN ASKAR MELAYU untuk membenteraskan kekacauan dalam Negara dan ancaman dari Luar Negara.
PERKARA EMPAT•
Kami kekalkan dan kami jamin kerajaan dan kadaulatan RAJA-RAJA MELAYU memerintah Negara ini
PERKARA LIMA•
Kami tetapkan ISLAM ialah AGAMA PERSEKUTUAN
PERKARA ENAM•
Kami tetapkan juga bahasa kebangsaan ialah BAHASA MELAYU
dan
PERKARA TUJUH•
Kami amanahkan dan kami pertanggungjawabkan kepada Raja-raja Melayu untuk melindungi KEDUDUKAN ISTIMEWA ORANG MELAYU dan KEPENTINGAN SAH KAUM-KAUM LAIN. (kemudian ditambah kedudukan istimewa anak negeri SABAH dan SARAWAK.

Pilihan Juara WC 2010

01 Oktober 2009

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI...maaf zahir dan batin


assalamualaikum w.b.t...


sebelum kucing melalut dengan lebih panjang berjela, terlebih dahulu kuing ingin memohon ampun dan maaf sekiranya terdapat kekasaran, keterlanjuran bahasa atau tingkah laku kucing selama ini kepada semua. kucing juga ingin memohon ampun dan maaf kerana telah lama tidak menjenguk ke dalam blog kucing kerana keterbatasan waktu dan pada yang sama dihambat dengan tugas-tugasan kerja dan juga persiapan nak sambut hari raya tempoh hari. namun begitu, kucing tetap mengikuti perkembangan-perkembangan semasa yang berlaku dan sahabat-sahabat kucing tetap tidak kucing lupakan.


SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI...maaf zahir batin

Tiada ulasan:

Catat Ulasan